Kino D: Bad Black

 • 68 min
 • 18 Vuotta
 • Englanti
 • suomeksi

 • 10.12.2020 20:30 Diana Vapaita paikkoja: 32 Varaa tästä
  10.12.2020 20:30
  Diana
  Vapaita paikkoja: 32 Varaa tästä

Tämän kevään aikana olemme perehtyneet genre-elokuvan omituisimpiin suuntauksiin, jossa budjetin tai edes järjen ei ole annettu rajoittaa luovaa hulluutta. Kakun päällä odottaa vielä kirsikka.

Siinä missä Yhdysvalloissa on Hollywood, sijaitsee Ugandassa Wakaliwood — lahja koko maailman toimintaelokuvien ystäville. Wakaliwoodin elokuvien kohdalla ei voida puhua edes “pienen budjetin elokuvista” vaan puhtaasti “no budget” -elokuvista. Ugandalaista kulttuuria ja länsimaisia toimintaelokuvia sekoittavan tiimin elokuvissa lopputulos on varovaisesti luonnehdittuna erikoista.

Wakaliwood-tuotannot ovat maailmalla kaikkien odotusten vastaisesti suosittuja ja odotettuja tapauksia. Nämä elokuvat eivät pyytele mitään anteeksi, arastele teknisiä puutteitaan tai häpeä heppoista juonenkehittelyä.

Onko kyse siis jonkinlaisesta hapatuksesta, jonka turvin länsimaalainen voi ylenkatsoa heppoisia tuotantoarvoja? Ei missään nimessä. Harvasta isonkaan budjetin elokuvasta löytyy samanlainen tekemisen riemu kuin Wakaliwoodissa. Savikuoppaelokuva voi olla erinomaista viihdettä, jos tekijät vain uskovat tekemiseensä tarpeeksi ja nauttivat elokuvien tehtailusta.

Länsimaiselle katsojille uudenlaista elokuvankatsomistapaa opettaa myös villisti elokuvan päälle selostava VJ Emmie.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien