Kino D: Sword And The Claw

 • 97 min
 • 18 Vuotta
 • englanti
 • ei tekstitystä

 • 19.3.2020 20:30 Diana Vapaita paikkoja: 45 Varaa tästä
  19.3.2020 20:30
  Diana
  Vapaita paikkoja: 45 Varaa tästä

Turksploitaatio on internet-aikakaudella syntynyt nimitys kengännauhabudjetilla toteutetulle turkkilaiselle genre- ja kulttielokuvalle. Näissä erikoisuuksissa alitetaan laatustandardien kaikki säädylliset rajat.

Useasti turksploitaation tekijät loihtivat halpahintaisia uudelleentulkintoja länsimaisista menestyselokuvista. Youtube-sukupolvelle tutuin lienee “Turkish Star Wars” (Dünyayi Kurtaran Adam, 1982), jossa Cüneyt Arkin muun muassa treenaa lihaksiaan valtavilla kivenmurikoilla. Taustalla soi hupaisasti (ja ilman lupaa käytetty) Indiana Jonesin tunnusmusiikki.

Arkin on hurmannut karismallaan kulttileffojen harrastajat niin kotimaassaan kuin länsimaissa. Näyttelijä-tuottaja-ohjaaja on ehtinyt esiintyä uransa aikana yli 300 elokuvassa ja televisiosarjassa. Monia näistä elokuvista ei ole mahdollista esittää enää julkisesti tekijänoikeusrikkomusten vuoksi.

Arkinin mittavasta tuotannosta harvempi elokuva päätyi kotimaansa ulkopuolelle levitykseen. Natuk Baytanin ohjaama The Sword and the Claw (tunnetaan myös nimellä Lionman) on ennen Arkinin tunnetuinta kulttihittiä, Turkish Star Warsia, valmistunut fantasiaseikkailu. Dianassa esitetään elokuvan Yhdysvaltojen markkinoille tuotettu versio.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien