Kino D: The Room

 • 99 min
 • 18 Vuotta
 • englanti
 • ei tekstitystä

 • 29.5.2020 20:30 Diana Vapaita paikkoja: 0 Varaa tästä
  30.5.2020 20:30 Diana Vapaita paikkoja: 0 Varaa tästä
  29.5.2020 20:30
  Diana
  Vapaita paikkoja: 0 Varaa tästä
  30.5.2020 20:30
  Diana
  Vapaita paikkoja: 0 Varaa tästä

The Room lukeutuu niihin elokuviin, joiden on vaikea uskoa edes valmistuneen. Vastavirtaan kulkenut “auteur”, käsikirjoittaja-ohjaaja-leikkaaja-näyttelijä Tommy Wiseau on esimerkki “maailman huonoimpien elokuvien tekijöistä”. Ironisesti ohjaaja nauttii tätä nykyä eräänlaisesta rock-tähteydestä ja markkinoi nettisivuillaan elokuvan fanituotteita mukeista boksereihin. Wiseaun maineesta kertoo, että The Roomissa toista pääosaa näytellyt Greg Sestero kirjoitti katastrofituotannosta kirjan The Disaster Artist. Hollywood innostui teoksesta niin, että adaptoi kirjan sittemmin elokuvaksi. Siinä suuruudenhullua Tommy Wiseauta esittää elokuvan ohjaaja James Franco.

Juonta ei liiemmin kannata lähteä avaamaan, koska elokuvan nautinnot syntyvät sen kivuliaan nyrjähtäneestä maailmankuvasta. Katsojasta riippuen kolmiodraaman käänteet ja tuotannon kömpelyys joko kutkuttaa nauruhermoja tai herättää pohjattoman myötähäpeän.

The Room on genreleffafestareilla The Rocky Horror Picture Show’n kaltainen kulttisuosikki, joka täyttää salit vuodesta toiseen. Elokuvalle löytyy Suomessakin uskollinen yleisö Helsingin Night Visions -festivaaleilla ja Tampereen Cinemadromesta. Nyt on Turun vuoro.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien