Multiple Maniacs

 • 12 €
 • 91 min
 • 18 Vuotta
 • Muu levittäjä
 • englanti
 • ei tekstitystä

 • 13.12.2019 20:30 Diana Vapaita paikkoja: 20 Varaa tästä
  13.12.2019 20:30
  Diana
  Vapaita paikkoja: 20 Varaa tästä

John Waters, amerikkalaisen independent -elokuvan yksi rakastetuimmista ikoneista, on vaikuttanut populaarikulttuuriin koetellessaan hyvän ja huonon maun rajoja. Animaatiosarja Simpsoneissakin vieraana esiintyneen, ”roskan paaviksi” tituleeratun Watersin työt rikkovat tabuja huumorilla, kohahduttavat konservatiiveja säädyttömyyksillä ja aiheuttavat irstaudellaan harmaita hiuksia sensuroijille.

Siinä missä Watersin elokuvia on paheksuttu, niitä myös rakastetaan estoitta. Watersin elokuvat rönsyilevät ja koettelevat, mutta niissä suhtaudutaan myötämielisesti ja lempeästi hylkiöihin. Ruoskinnan kohteeksi sen sijaan joutuu porvarillinen tekopyhyys.

Multiple Maniacsissa joukko friikkejä pistää ranttaliksi houkuteltuaan pahaa aavistamattomat naapurinsa verilöylyksi yltyviin teatteriesityksiin. Häikäilemätön revyy ei kuitenkaan säästy myöskään kommelluksitta.

Ilmeinen esikuva elokuvalle on “gore-elokuvien isä” Herschell Gordon Lewiksen Two Thousand Maniacs! Elokuvallisen esikuvansa lisäksi Multiple Maniacsissa huokuu murroksessa oleva aikakausi: rauhaa rakastava hippiaate loistaa poissaolollaan ja loppu ennakoi Yhdysvalloissa lisääntyviä levottomuuksia.

Multiple Maniacs on John Watersin toinen kokopitkä ja siinä esiintyy suuri osa hänen myöhemmissäkin elokuvissaan tutuksi tulleesta ”Dreamland -poppoosta” (mm. Mink Stole, David Lochary, Edith Massey ja omaksi käsitteekseen muodostunut drag-hahmo Divine).

Tule ja järkyty! Tykkäät kuitenkin!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien