Vinokino / Vita & Virginia

 • Draama
 • 8 €
 • 110 min
 • 12 Vuotta
 • Muu levittäjä

 • 20.10.2019 19:00 Diana Vapaita paikkoja: 22 Varaa tästä
  20.10.2019 19:00
  Diana
  Vapaita paikkoja: 22 Varaa tästä

LIPUT 8/6€
FESTIVAALIPASSI 40/30€
alennettu hinta Setan jäsenjärjestöjen ja muiden sateenkaarevien järjestöjen jäsenille.
Festivaalipassilla voi lunastaa lipun jokaiseen näytökseen, jos näytös ei ole loppuunvarattu.
myös festivaalipassin ostajien kannattaa varata paikat etukäteen.
HUOMIOITHAN, ETTÄ LIPUT VINOKINON NÄYTÖKSIIN VOI AINOASTAAN VARATA.
LIPUT OSTETTAVISSA ELOKUVAN ESITYSPÄIVÄNÄ KINO DIANASTA.

Virginia Woolf kuvattiin Tunnit-elokuvassa kärsivänä taiteilijana. Vita & Virginiassa näkökulma on Woolfin seksuaalisuudessa ja normeja rikkovassa suhteessa kirjailija Vita Sackville-Westiin. Suhdetta määrittää Virginian tasapainottomuus, toisaalta myös Vitan arvoituksellisuus ja huikenteleva luonne. Epävarma Virginia ja itsevarma Vita löytävät itsestään uusia puolia. Suhde rikkoo rajoja, vaikka se eteneekin kirjeenvaihdon ja vain satunnaisten tapaamisten merkeissä. Vita muusanaan ja suhteen inspiroimana Woolf kirjoittaa mestariteoksensa ”Orlandon”.
Molemmat ovat aviossa, mutta liitot ovat hämmästyttävän moderneja ja sallivia. On kiehtovaa, miten sata vuotta sitten avioliitto voitiin nähdä näin pragmaattisesti, sydän eli omaa elämäänsä ja avioliitto oli enemmänkin käytännön järjestely. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen 20-luvun Lontoo oli boheemi ja salli kaikenlaista, mutta ei kuitenkaan avointa lesbosuhdetta. Tosin elokuvassa ei mitään tällaisia konflikteja ulkomaailmaan juurikaan kuvata.
Visuaalisesti elokuva on kaunis ja ’runsas’, interiöörit kuvataan kenties liiankin virheettöminä ja värikoordinoituina. Realismiin ei elokuvassa tosin pyritäkään, ja mukana on kohtauksia, joissa tehostein kuvataan Virginian järkkyvää mieltä ja kaikkoamista todellisuudesta. Elokuvassa ei käytetä 20-luvun jatsia musiikkina, vaan mielenkiintoisesti ajoittain modernia elektronista musiikkia.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien